Opatija - Elegancija na hrvatskoj rivijeri

op2.original

Sa svojom bogatom poviješću, elegancijom i neusporedivom ljepotom, Opatija u Hrvatskoj postala je jedno od najpopularnijih odredišta za odmor u srednjoj Europi. Opatija se nalazi u Kvarnerskom zaljevu u podnožju planine Učke i 15 km od Rijeke, trećeg najvećeg grada u Hrvatskoj. Sa svojom idealnom klimom i povoljnim položajem, Opatija je postala omiljena oaza za odmor nekoliko svjetski poznatih znanstvenika i uglednika.

Šetnja 12 kilometarskom šetnicom Lungomare uz more ili kroz neki od brojnih gradskih parkova odmah će uzbuditi vaša osjetila. Pogled na prekrasnu arhitekturu, mirise bujnih vrtova, zvuk užurbanog kulturnog grada i okus jedinstvenih regionalnih delicija – Opatija je doista savršeno mjesto za nezaboravan odmor.

Ponekad je nazivaju "starom damom", "biserom Jadrana" ili "kraljicom turizma". Opatija je i ostala nevjerojatno ljetovalište s posebnom poviješću koja seže u 1844. godinu. Stanite na trenutak, zatvorite oči; sigurno ćete osjetiti višestruku kulturnu baštinu i gotovo čuti korake iz prošlosti...